Wie zijn we ?
Hi! Ik ben Veerle
Ik ben Veerle, een vrouw geboren in 1986 met een voorliefde voor dieren.
Als kind was ik al niet weg te slaan van dieren in alle mogelijk formaten. In mijn thuissituatie waren ook steeds dieren aanwezig. Zodra ik oud genoeg was, stond ik als animator in het jeugdwerk zoveel ik kon op de kinderboerderij.
Van opleiding ben ik opvoedkundige en heb jarenlang in een psychiatrisch ziekenhuis gewerkt. Van daaruit heb ik de smaak te pakken gekregen voor (zorg)software en ben dan stilaan in de wereld der (zorg)applicaties beland, waar ik sinds 2014 in tewerkgesteld ben. Door enkele persoonlijke verliezen ben ik aan het reflecteren geslagen en heb besloten een carrièreswitch te maken…Ik waag de sprong en open een Doggy DayCare in 2023: “Het Hondenleven” is geboren 😊
Kennis en opleidingen
Bachelordiploma als opvoedkundige:
Dit geeft me de nodige kennis en tools op vlak van gedragstraining en omgaan met moeilijk gedrag. Vanuit mijn ervaringen op de werkvloer heb ik ook extra inzichten verworven op vlak van therapieën met dieren en de impact van dieren op bepaalde aandoeningen / stoornissen.
Diploma dierenzorg:
Begin 2022 heb ik ook mijn diploma dierenzorg behaald, zoals verplicht is door de Vlaamse overheid voor alle hondenpensions.
Inspiratie om tot een eigen aanpak te komen vind je overal, maar enkele inspiratiebronnen zijn:
Cesar Millan; gedragsgerichte aanpak, conditionering.
Turid Rugaas; inzichten in kalmerende signalen, blaftypes en hun aanpak en trekgedrag aan de leiband.
Shiba Inu: verdieping in training en omgang. Dit ras vereist een specifieke aanpak gebaseerd op positieve verbinding en vertrouwen.
Mijn gezin
Mijn – bewust kinderloos – gezin bestaat uit mijn echtgenoot Francis, mezelf, 2 katten en (voorlopig) 1 hond. Wij zijn sinds 2009 een koppel en getrouwd in 2018. Francis is vooral achter de schermen betrokken in “Het Hondenleven” en steunt me ook in dit verhaal voor de volle 100%.
Onze hond Torvi is een Shiba Inu teefje (°2021). De volgende gezinsuitbreiding zal terug een Bullmastiff zijn, aangezien we al jaren verknocht zijn aan dit ras.
Als we op vakantie gaan nemen we de honden meestal mee. Dit omdat we een opvang in kennels zelf ervaren als een absolute drempel. Hiermee wil ik geen oordeel vellen over opvang in kennels. Hiermee geef ik vooral toe hoe verwend onze honden zijn en hoe wij ze echt als onze viervoeterige kinderen beschouwen 😉.
Vanuit die ervaring bieden we jullie graag een opvang in huiselijke sfeer aan volgens het principe “mi casa es su casa”.
Visie, opzet en huisregels
Kleinschalig, huiselijk, luxe.
We voorzien een kleinschalige opvang in huiselijke sfeer waarbij we +-10 honden tegelijk opvangen. Je hond blijft bij ons in huis en niet in een kennel. Ze verblijven voornamelijk in de living, keuken, veranda en in 2 slaapkamers die we herdoopt hebben als deel van de Doggy DayCare. Ruimte zat dus!
Op deze manier heeft iedere hond de ruimte om zichzelf te zijn, de rust op te zoeken of gezellig samen te zijn met de rest.
Speelgoed is er in overvloed! De zetel, manden, kussens zijn voor iedere bezoeker beschikbaar – een echte luxe dus 😉
Overdag gaan we natuurlijk ook veel buiten spelen in onze grote hondenspeelweide of maken we een goede wandeling in het groene Putte.
Kortom…een echt Hondenleven dus!
Enkele belangrijke regels:
- Je hond moet gevaccineerd zijn voor kennelhoest en verder in goede gezondheid zijn. (Uitzondering: medische problemen die onder controle zijn vormen natuurlijk geen probleem)
- Ernstige gedragsproblemen moeten op voorhand toegelicht worden zodat we samen een aanpak en eventueel trainingsplan kunnen opstellen.
Opvang op maat
Opvang op maat van de hond:
Geen 2 honden zijn dezelfde; senioren vergen een andere aanpak dan puppy’s, een herder heeft andere noden dan een Chihuahua,…
We proberen ook – in de mate van het mogelijke – dezelfde regels als thuis te hanteren.
Groot, klein; voor ons zijn er geen limieten! Ook voor de grotere rassen zorgen we graag.
Niet gesteriliseerde honden zijn ook van harte welkom. Tijdens de intake verwacht ik natuurlijk dat je hier open over praat, zodat we niet met een ongewenste nest puppy’s geconfronteerd kunnen worden.
Loopse teven kunnen we helaas niet opnemen in de groep. Dit brengt teveel onrust teweeg bij de anderen, waardoor we de rust en veiligheid van de groep niet kunnen garanderen. Na deze periode van loopsheid mogen de dames natuurlijk terug komen spelen of logeren.
Moet er ook een middagmaal voorzien worden? Geen probleem! Je hebt hiervoor 2 opties:
– Ofwel voorzie je zelf voeding die ik kan geven (zomaar wisselen van voer is nooit een goed idee).
– Ofwel haal ik jouw voeding in huis en reken de kostprijs van de hele zak door. Deze zak wordt in 1x doorgerekend bij openen. Pas als de zak op is, wordt er een nieuwe aangekocht en doorgerekend.
Opvang op maat van het baasje:
Ook voor mensen die vb in ploegenstelsel werken willen we graag zorgen. Bij “Het Hondenleven” hebben we dan ook geen beperkingen qua breng- en ophaaluren. We vragen enkel om dit op voorhand goed af te spreken. Ik zit er niets mee in om vroeg voor je op te staan, maar dan wil ik wel zeker zijn dat je komt 😉